Fijn als u ons wilt bezoeken! 

Maak gemakkelijk een afspraak via onze afspraakplanner. 

afspraak maken

 

Een goede keuze van het glas voor uw inlijsting is belangrijk. Het glas bepaalt namelijk de mate waarin u onbelemmerd naar uw werk kunt kijken en de mate waarin uw werk beschermd wordt tegen schadelijke lichtinval. Voor inlijstingen worden speciale glassoorten gemaakt. Deze glassoorten verschillen van elkaar in hoeveelheid licht die door het glas valt, mate van reflectie, blokkade van UV-straling, gewicht en prijs.
Normaal 2mm floatglas
Dit floatglas is 2mm dik en biedt naast de normale 45% UV-filtering geen extra bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Heeft een glad oppervlak en is niet ontspiegeld.

Gecoat anti-reflectie glas
Gecoat anti-reflectie glas vermindert te reflectie tot minder dan 1%. De lichtdoorlaatbaarheid van dit glas is groteren dus verkrijg je een helder beeld. In tegenstelling tot geëtst ontspiegeld glas geeft dit glas géén nevelig effect. Al er goed belicht wordt, is dit glas bijna onzichtbaar.

UV-werend glas
Dit glas neemt minimaal 97% van de schadelijke UV-straling weg. Het vertraagt daardoor de aantasting van werken op papier door UV-straling, veroorzaakt door zonlicht en bijvoorbeeld halogeen verlichting.

Acryl/perspex
Acryl/perspex is lichter en sterker dan vlakglas en daarom geschikt voor erg grote afbeeldingen. Nadelen zijn dat het statisch is en dat het gemakkelijk krast.